Lajme
Barleti Volley fiton kupën e Federatës Shqiptare për vitin 2013

Ashtu si në vitet e kaluara, edhe kë të vit, në datat 2 dhe 3 Tetor, 2013, u zhvillua në Durrë s aktiviteti pë r femra i Kupë s së Federatë s Shqiptare të Volejbollit.

Ekipet pjesë marrë se ishin: Barleti Volley, Tirana, Teuta, Korça. Në pë rfundim të kë tij aktiviteti, fitues u shpall ekipi i Barleti Volley.Një trofe i rë ndë sishë m pë r ekipin, sepse ë shtë hera e parë që ekipi jonë fiton një të tillë .Ky ishte një fillim i mbarë pë r vajzat Barletase, të cilat dhanë një kontribut të madh pë r arritjen e kë tij rezultati pozitiv. Kë të sezon sportiv, ë shtë bë rë një investim i madh sa i pë rket pë rbë rjes së lojtareve, dhe investimit financiar të nevojave të pë rgjithshme të ekipit. Në kë të më nyrë ky ekip ka ardhur duke u konsoliduar, dhe të jetë pretendenti kryesor i kë tij sezoni.

Dy ndeshjet e zhvilluara, e para kundë r Teutë s dhe e dyta kundë r Tiranë s pë rcollë n shumë emocione tek të pranishmit. Vajzat Barletase dhanë maksimumin e tyre e kontribut të veçantë dhanë tifozë t e Barleti Volley, që inkurajuan ekipin gjatë ndeshjeve. Në ndeshjen finale, Barletaset mposhtë n me rezultatin e pastë r 3-0, rivalet e Tiranë s. Takimi u dominua që në pikë t e para nga vajzat e Barletit, të cilat drejtoheshin nga trajneri Hasan Gurabardhi. Pë r t’u theksuar ë shtë fakti se ekipi i Tiranë s ndryshonte shumë nga ai ekip që u shpall kampion dhe fitues i Kupë s pë r sezonin e kaluar. Prej bardhebluve janë larguar shumë elementë cilë sorë të sezonit të kaluar, një pjesë e të cilave kanë kaluar pikë risht tek UMB-ja( K.Nezaj, K. Shkurti, Xh. Sejfullai).

Derbi i kryeqytetit në volejboll pritej të ishte më luftarak, falë edhe fitoreve të thella që të dy ekipet realizuan në gjysmë finale ndaj Teutë s dhe Skë nderbeut. Por në fakt nuk ndodhi siç ishte parashikuar, sepse vajzat Barletase dominuan nga fillimi në fund.

Barleti Volley u shpall fituesi i Kupë s së Federatë s Shqiptare, trofeu i parë pë r kë të sezon 2013-14, duke paraprirë kë shtu shpresë n e një sere trofesh të tjera.